Behandelingen

Stappenplan nieuw kunstgebit

Eerste afdrukken/ intake gesprek

Tijdens dit bezoek worden de eerste proefafdrukken gemaakt van uw boven en onderkaak. Met deze afdrukken kunnen wij speciale afdruklepels maken. Wanneer u last hebt van een heftig kokhals reflex kan ik u een alternatief bieden, wij kunnen uw oude kunstgebit digitaal inscannen en op deze wijze de speciale afdruklepels vervaardigen

Definitieve afdrukken

Met behulp van de speciaal voor u gemaakte afdruklepels worden de definitieve afdrukken van beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd, dus heel nauwkeurig. Ook deze afdruk kunnen wij weer digitaal verwerken. Dit alles ten behoeve van een perfecte pasvorm.

Beetbepaling

Met behulp van de beetbepaling kan ik als Tandprotheticus zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en op welke plek de tanden en kiezen moeten komen te staan. En natuurlijk bepalen wij samen de kleur en de vorm van de tanden. Tenslotte uw nieuwe kunstgebit is tevens ons visitekaartje.

Passen in was/ proefprothese

Tijdens deze afspraak controleer ik of de tanden mooi bij u passen en of de kiezen perfect op elkaar aansluiten. Samen gaan wij dan bekijken of u het kunstgebit (de tanden en kleur) mooi vind en helemaal tevreden bent. In deze fase kunnen wij alles nog veranderen. Het kunstgebit is nu bijna klaar.

Plaatsen kunstgebit

Uw kunstgebit is klaar en wordt geplaatst in uw mond. Tevens controleren wij uw nieuwe kunstgebit op eventuele drukplekjes zodat wij deze gelijk kunnen verwijderen. U ontvangt van mij nog een onderhoudsetje en instructie om uw kunstgebit optimaal te kunnen verzorgen

Nacontrole

De Tandprotheticus controleert de pasvorm en de functie van uw kunstgebit en kan waar nodig nog enkele correcties kunnen uitvoeren. Iedereen krijgt van ons een jaarlijks reguliere oproep om uw kunstgebit en uw mondgezondheid te   controleren.

BEL ONS